A 2020-21-es szezon eredményei:

felnőtt: VII. hely / junior: II. hely

Egyesület történetA női csapat megalakulása néhány évvel későbbre tehető. A lányok - mint az köztudott - nem jártak leventébe, az iskolán kívüli sportolás akkoriban nemigen volt "divat", a hölgyek kevéssé vettek részt a sportban. Bankó Sándor vezetésével - akit joggal neveztek már akkor is "a szarvasi kézilabdasport atyjának" - Muska János és Kiss Mihály közreműködésével (akik akkor még aktív középtávfutók voltak, de kézilabdáztak is) 1941-ben kezdték meg a női csapat szervezését. Fölöttébb érdekesek voltak a kezdeti lépéseik! A középiskolában történő népszerűsítésen túl, két irányban indultak el. A középiskolás lányok és az irodai dolgozó hölgyek mellett az akkori "Zwickl Szövőde" fizikai dolgozó lányaiból szerveztek csapatot. Már 1942-ben a Szarvasi Levente Egyesület által szervezett Járási Tornán játszott egymással a két csapat. (Több információ nem lelhető fel a kezdeti időszakból.)

1943-tól vannak már adatok. A MOVE Turul SE lányai, - valószínűleg a korábban említett két csapatból kerültek ki - 1944. január 31-én a Csepeli Sportcsarnokban - ahol a férfiak már igen népszerűek voltak - pályára léptek budapesti I. osztályú csapatokkal szemben. Akkoriban gyakoriak voltak a nagyarányú győzelmek, különösen a kezdő csapatokkal szemben, így a szarvasi lányok 2:1 és 4:0 arányú veresége nagyon biztató bemutatkozás volt. Érdekes, hogy a MOVE Turul SE elnöksége csak később 1944. február 15-én - a birkózókkal együtt - jelentette be hivatalosan a női kézilabdacsapat megalakulását. (Szarvas és Vidéke 1944. február 21-i száma 4. oldal.) A Szarvasi Levente SE női csapatának megalakulását is bejelentette a korabeli sajtó, de úgy tűnik, beolvadtak a MOVE Turul SE szakosztályába, mert később nincsen róluk hír, viszont a MOVE Turul A és B csapata szerepel a különböző tornákon és bajnokságban.

Bizonyított tény, hogy a kézilabdasport a környéken - Békéscsabával egy időben, többek szerint korábban - Szarvasról indult el. Érdekes adat, hogy amíg Szarvason 1941-ben kezdték meg a női csapat szervezését, addig Békéscsabán a Törekvés SE színeiben 1943. július 18-án szerveztek női együttest. A Levente Egyesület által rendezett tornákra felfigyelve a Magyar Kézilabdázók Egyesületének Országos Szövetsége megbízásából Bankó Sándor 1944. január 22-én megalakította a "Szarvas és Vidéke Kézilabda Alszövetséget". A közgyűlés ezen a napon a következő vezetőséget választotta meg. Elnök: Dr. Ondváry Pál járásbíró. Alelnök: Kovács Béla gimnáziumi testnevelőtanár. Főtitkár: Bankó Sándor járásbírósági tisztviselő. Titkárok: Melis György gimnáziumi tanuló, Rohony Gábor fogtechnikus, Takács Ilona tisztviselő. Intéző-egyesbíró: Deme Dezső gimnáziumi tanár. Pénztáros: Melich Pál községi tisztviselő. Jegyző I.: Czinkóczky Judit járásbírósági adminisztrátor. Játékvezető-küldő: Klenk József fogtechnikus. Előadó: Dérczy Antal községi tisztviselő. A Fegyelmi Bizottság elnöke: Dr. Lehoczky János anyakönyvvezető. Jegyző II.: Demeter András községi tisztviselő. (A vezetőséget olyan személyekből állították össze, akiknek volt tekintélyük, és akik be tudták vonni a gimnáziumot. Ennek a későbbiek folyamán lett nagy jelentősége a sportág elterjesztésében és az utánpótlás biztosításában.) Ebben a háború befejezését közvetlenül követő időszakban elsődleges volt a sportvezetők töretlen aktivitása. Az ország romokban hevert, az újjáépítés mellett egy új politikai rendszer kialakítása, a gazdaság talpraállítása volt a központi kérdés. Nem volt még televízió, a sport - benne a kézilabda - alig kapott helyet a sajtóban és rádióban. A sportvezetők személyes kapcsolatai voltak meghatrozók abban, hogy a viszonylag fiatal sport újraindulhasson.

A létrehozott Alszövetségnek első teendője volt, hogy kiírta a Szarvas és Vidéke Kerület férfi és női bajnokságát. Emellett gondot fordított a játékvezető-képzésre, hiszen a sportág elterjesztésében nagy szerepe van a szabályokat ismerő korrekt játékvezetésnek.

A férfibajnokságra 9 csapat nevezett: Szarvasi Levente, Szarvasi Gimnázium, Szarvasi Középfokú Gazdasági Tanintézet, Kondorosi Levente, Öcsödi Levente, Békésszentandrási Levente, Csabacsüdi Levente, Mezőtúri Levente, Szarvasi MOVE Turul SE. A mezőnyből három együttes emelkedett ki. Ez lett a bajnokság sorrendje: 1. Öcsödi Levente, 2. Szarvasi Gimnázium, 3. Szarvasi Levente. A bajnokság első fordulóját Szarvason játszották 1944. április 9-én. Egy érdekes eredmény: Szarvasi Levente - Mezőtúri Levente SE 21:0 (12:0).

Ugyanekkor a női bajnokságba öt csapat nevezett: MOVE Turul A, MOVE Turul B, Mezőtúri Levente, Békésszentandrási Levente, Öcsödi Levente. A bajnokság első fordulóját a férfiakéval egy napon rendezték. Szarvasi MOVE Turul A - Mezőtúri Levente 7:0 (5:0)

1

A bajnokságot a Szarvasi MOVE Turul A csapata nyerte. Állnak (balról jobbra): Fodor Etelka, Takács Ilona, Szamosvölgyi Mihály, Tárnyik Mária, Désy János, Tárnyik Zsuzsanna, Kulasák Erzsébet. Középen Csabai Ilona, Pimiller Mária, Arnóczky Ilona. Elöl: Bencsik Éva, Tímár Ágnes, Czinkóczky Judit

Nehezen indult meg a kézilabdázás, mert a korábbi gazdasági alapok megszűntek, új lehetőség után kellett mindenütt nézni. Ennek ellenére Bankó Sándor felhívására 9 férfi- és 5 női csapat jelentette be nevezését. Férfiak: Szarvasi MADISZ TE, Szarvasi Gimnázium SE, Szarvasi Kossuth SE, Szarvasi Barátság SE, Öcsödi Barátság SE, Öcsödi MADISZ TE, Békésszentandrási MADISZ TE, Csabacsüdi MADISZ TE, Mezőtúri Textil SE.

Női együttesek: Szarvasi MADISZ TE, Csabacsüdi MADISZ TE, Mezőtúri Rákóczi SE, Mezőtúri Textil SE, Endrődi MADISZ TE.
A Kerületi Bajnokság küzdelmei 1945. szeptember 23-án kezdődtek és 1945. november 18-án fejeződtek be. Nagy nehézségek árán lehetett a bajnokságot lebonyolítani, a csapatok általában stráfkocsin, kerékpáron "utaztak", hiányos felszerelésben játszottak szabadtéren, - labdarúgó pályán - fürdési lehetőség nélkül. A bajnokság végén az 1-3. csapat sorrendje:

Nők
1. Mezőtúri AFC (Rákóczi)
2. Szarvasi MADISZ TE
3. Csabacsűdi MADISZ TE

Az '50-es évek végétől - már a kispályás küzdelmekben - újra szerepelnek a szarvasi női és férfiegyüttesek. Talán már nem is meglepetés, hogy újra találkozunk Bankó Sándorral, aki a férficsapat újjászervezésén tevékenykedik és Kiss Mihállyal, aki a női csapat megszervezésén munkálkodik.

A helyi kézilabdasport kiemelkedő személyiségei közül mutatunk be náhányat.

Vezetők

1
Józsa László László
a Kézilabda Alszövetség adminisztratív irányítója

1


Bankó Sándor, a szarvasi kézilabdasport atyja

1
Csery István
a Spartacus férfi
szakosztályvezetője

1
Kovács András
a Szirén SE elnöke, a női kézilabdacsapat támogatója

1
Molnár László
az Óvónőképző SE kézilabda-szakosztályának vezetője

1
Vaskor Pál
a Főiskola Spartacus kézilabda-szakosztályának
vezetője

1
Molnár Pál
a Szirén SE női szakosztályának
vezetője

1
Jansik Szilvia
a Szarvasi NKC szakosztályának vezetője

1
Tusjak János
a Szarvasi Handball Club intézője


1
Bencsik Mihály
a Szarvasi
Handball Club
elnöke


Elismerés illeti mindazokat, akik sokat tettek Szarvas kézilabdasportjáért - ha ez a felsorolás nem is lehet teljes. A női kézilabdasportnál Balangó Mátyás, Bankó Pál, Benkő Istvánné, Fehér Lajos, Galli Zoltán, Hajdú Pálné, Horváth János, Hipszky Erzsébet, Jakab Miklós, Kovács Márton, Rajkó Sándor, Selmeczy György, Styevák Pálné, Szrnka István.

Edzők

Talán az edzők azok, akik egy sportág fejlődésének a legfontosabb tényezői. Munkájuk eredménye a játékstílus kialakítása, a szemre is szép, szórakoztató, de ugyanakkor eredményes szereplés biztosítása. Itt is nehéz sorrendet megállapítani, hiszen más-más lehetőségek között, más időszakban tevékenykedtek, és a rájuk bízott játékosállomány színvonala is különböző volt, nem is beszélve arról, hogy a bajnoki osztályok követelményei is sokban különböztek egymástól.

1
JóPataki György

1
Kiss Mihály

1
Velky Mihály

1
Gulyás Mihály

1
Janurik Mihály

1
Koltai Lajos

1
Laurenczy Jenő

1
Csery István

1
Veszter Vilmos

Sokan mások is dolgoztak edzőként a kézilabdasportágban, többek között Csankovszky Pál, Grünvald Béla, Klenk József, Liker András, Mikolik Gábor, Száva Flórián, Tőkés Gyula. Anélkül, hogy sorrendet állítanánk fel, meg kell jegyezni, hogy a leghosszabb ideig - több mint 20 évig - Kiss Mihály volt edző a szarvasi női csapatnál. Ki kell emelni Pataki Györgyöt, aki - az utánpótlás-nevelésén túl - sikeresen tevékenykedett éveken át az NB. I-ben (Békéscsaba), valamint Velky Mihályt, aki ugyancsak az NB. I-ben (Veszprém) és az országos utánpótlás válogatottnál is szerephez jutott edzőként.

Játékvezetők

Az élő sportban, a bajnoki mérkőzéseken - ahol sokszor kiélezett küzdelem folyik - nagyon fontos a játékvezetők szerepe. Ők azok, akik jó vagy rossz irányban befolyásolni tudják a sportág fejlődését. A játék szellemének és szabályainak, a sportszerűségnek és a korrektségnek ők az őrei a gyerekmérkőzésektől a barátságos és a bajnoki meccseken át, egészen a válogatott mérkőzésekig. (Talán éppen ezért vezették be 1969-től a "kettős játékvezetést"!)
Ha visszamegyünk az időben, akkor megállapíthatjuk, hogy mindezzel már a kezdeteknél tisztában voltak a szervezők, Bankó Sándorral az élen. A 7/1947. JT. számú "Játékvezetői Nyilvántartás" (ebben békésszentandrási, kunszentmártoni, mezőtúri és tiszaföldvári lakcímű játékvezetők is szerepelnek) 40 játékvezetőt tartottak nyilván. Később, 1947. április 12-13. napján a Szarvas és Vidéke Kerületnél további 10 fő tett sikeres játékvezetői vizsgát, ahol az Országos Szövetség képviselője - Polányi Ferenc - volt a vizsgaelnök.
Az elmúlt évtizedekben Szarvasról két játékvezető párost kell kiemelnünk, akik az NB. I. mérkőzéseit is vezették, és közreműködtek nemzetközi és válogatott mérkőzéseken.

1
S. Farkas Pál

1
Lázár Lajos

1
Nyári Mihály

1
Veszter Géza

1
Bohus Béla

1
Kugyela Ferenc

Hosszabb ideig volt játékvezető Bankó Sándor, Józsa László, Kiss Mihály, Kiszely János (nagypályán), játékvezetőként tevékenykedett még Pável István, Bohus Béla és Kugyela Ferenc is (kispályán).
Szarvas kézilabdasportjának elismerését jelenti, hogy korábban és jelenleg is vezető pozíciót töltenek be szarvasiak a Békés Megyei Kézilabda Szövetségben a sportágat szervező és irányító testületekben.

Néhány példa a közelmúltból: Lázár Lajos a Játékvezető Bizottság elnöke 1987-1989-ig, Veszter Géza országos ellenőr és a JB elnöke 1989-93-ig. Nyári Mihály a Békés Megyei Kézilabda Szövetség elnökségének tagja 1985-től, elnökhelyettes 1988-1993-ig. A Kézilabda Szövetség Számvizsgáló Bizottságának elnöke 1993-tól napjainkig.

V.

Szarvasi csapatok a bajnokságokban

Ez a felsorolás dokumentálja a megtett utat. Szarvas kézilabdasportja Békés megyében jelentős szerepet játszott. A korábbi időszakból is vannak eredmények, de 1959-től - amikorra a kispályás játék már végleg polgárjogot nyert - jól követhető a szarvasi csapatok szereplésének eredményessége.

Nők

1959. Sz. Spartacus M. I. osztály 10.
1960. Sz. Spartacus Megyei I. o. 7.
1960. Sz. Spartacus Megyei I. o. 9.
1962. Sz. Spartacus Megyei I. o. 12.
1963. Sz. Spartacus Megyei II. o. 8.

1964. Sz. Óvónőképző SK M. I. o. 7.
1965. Sz. Óvónőképző SK. M. I. o. 1.
1965/66. Sz. Óvónőképző SK. NB. II. 5.
1966/67. Sz. Óvónőképző SK. NB. II. 6.
1967/68. Sz. Óvónőképző SK.NB. II. 12.
1967/68 Sz. Szirén SE Megyei I. o. 3.
1968/69. Sz. Szirén SE Megyei I. o. 1.
1969/70 Sz. Szirén SE NB. II. 4.
1970/71. Sz. Szirén SE NB. II. 6.
1971/72. Sz. Szirén SE NB. II. 2.
1972/73. Sz. Szirén SE NB. II. 7.
1973/74. Sz. Szirén SE NB. II. 5.
1974/75. Sz. Szirén SE NB. II. 6.
1975/76. Sz. Szirén SE Megyei I. o. 1..
1976/77. Sz. Szirén SE NB. II. 7.
1977/78. Sz. Szirén SE NB. II. 11
1978/79. Sz. Szirén SE Megyei I. o. 1.
1979/80. Sz. Szirén SE Megyei I. o. 1.
1980/81. Sz. Szirén SE Megyei I. o. 1.
1981/82. Sz. Szirén SE Megyei I. o. 1.
1982/83. Sz. Szirén SE Megyei I. o. 1.
1983/84. Sz. Szirén SE NB. II. 9.
1984/85. Sz. Szirén SE NB. II. 10.
1985/86. Sz. Szirén SE NB. II. 8.
1986/87. Sz. Szirén SE NB. II. 6.
1988. Sz. Szirén SE NB. II. 7.
1989. Sz. Szirén SE NB. II. 8.
1990. Sz. Szirén SE NB. II. 4.
1991. Sz. Szirén SE NB. II. 1.
1992. Sz. Szirén SE NB. I/B. 7.
1992/93. Sz. Szirén SE NB. I/B. 6.
1993/94. Sz. Szirén SE NB. I/B. 8.
1994/95. Sz. Szirén SE NB. I/B. 9.
1995/96. Sz. Szirén SE NB. I/B.
1996/97.Nem indult csapat.
1997/98. Sz. NKC Megyei I. o. 1.
1998/99. Sz. NKC NB. II. 3.
1999/2000. Sz. NKC NB. II

2000/2001. SZNKK NBII.

Szarvasról kerültek magasabb osztályba

A helyi kézilabda magas színvonalát bizonyítja, hogy sportpályafutásuk során sokan Szarvasról indulva lettek válogatottak, kerültek a legmagasabb osztályba, az NB. I-be, sokan pedig egy-egy időszak meghatározó játékosai voltak. Sokan vannak még, akik megérdemelnék a kiemelést: a csapatképeken megtalálhatjuk Őket is!

1
Kereki Piroska
a Szarvasi Óvónőképzőtől került a Budapesti Spartacus SC csapatához

1
Major Katalin
a Szarvasi Szirén SE, a Bp. TF és több NB. I-es klub játékosa. 162 alkalommal volt magyar válogatott

1
Mikó Róza
a Szarvasi Óvónőképzőtől került a Budapesti Spartacus SC csapatához

1
Tusjak Katalin
A Szarvasi Szirén SE csapatától került a Bp. TF. SE csapatához

1
Melis Judit
A Szarvasi Szirén SE csapatától került a Békéscsabai Előre csapatához

1
Pasek Mária
A Szarvasi Szirén SE csapatától került a Békéscsabai Előre csapatához

1
Vári Julianna
A Szarvasi Szirén SE csapatától került a Debreceni VSC csapatához

1
Kasik Éva
A Szarvasi Szirén SE csapatától került a Békéscsabai Előre csapatához

1
Lázár Erika
A Szarvasi Szirén SE-től került több NB. I.-es együtteshez. Az Orosházi Agro SE játékosa

Ebbe a körbe tartozik még Borgulya Katalin, aki a Szirén SE csapatától került a Jászberényi Lehel SE együtteséhez.
Ki kívánjuk emelni azokat is, akik Szarvas kézilabdasportjában meghatározó játékosok voltak. Nem játszottak ugyan az NB I.-ben, de képességeik alapján akár a legmagasabb osztályban is szerepelhettek volna.

1
Vaszkó Mária

1
Szabó Terézia

1
Brlázs Mária

1
Hipszki Erzsébet

1
Ponyiczki Éva

1
S Farkas Zsuzsanna

A Szarvasi Felsőfokú Óvónőképző Intézetben és a Szarvasi Felsőfokú Mezőgazdasági Technikumban az ide érkezett kézilabdázók kezdeményezték a csapatok szervezését. Az Óvónőképzőben Molnár László alakított 1963-ban kézilabda szakosztályt, a Mezőgazdasági Technikumban pedig Szirony Pál testnevelő tanár 1968-ban.

1
A Szarvasi FOKI SK NB. II. csapata (1967) Állnak (balról jobbra): Adamcsák Éva, Furár Ágnes, Gábor Mária, Janúrik Mihály edző, Rojik Erzsébet, Németh Katalin, Rojik Ilona. Középen: Csete Erzsébet, Kugyela Katalin, K Tóth Krisztina. Elöl: S Farkas Zsuzsa és Békési Magdolna.

Az Óvónőképző együttese 1965-1968-ig az NB. II-ben szerepel, közben 1966. és 1967. évben az Egyetemi és Főiskolai Bajnokságban a Testnevelési Főiskola mögött a 2. helyen végez, megelőzve nagy egyetemeket és főiskolákat. A női kézilabdában nem volt rivalizálás, a Szarvasi Spartacus SC a megyei bajnokságban játszott, majd az Óvónőképző csapatának megszűnése (1968) után az óvónőképzősök a Spartacus csapatát erősítették.

Képek Szarvas kézilabdasportjából

Az évek múlásával egyre nehezebb képeket összegyűjteni azokról a kézilabda csapatokról, amelyek Szarvas nagy multú kézilabda sportját képviselték az adott időszakban. Megérdemlik, hogy az utánunk következő generációk számára megőrizzük a csapatokat és a bennük szereplő játékosokat.

1

A Szarvasi MOVE Turul SE nagypályás csapata (1944)
Állnak (balról jobbra): Gomb-kötő István intéző, Bencsik Éva, Molnár Mária, Láng Eszter, Novodomszky Judit, Fazekas Angéla, Zvara Judit, Melich Pál vezető. Elöl: Dauda Margit, Rágyanszky Mária, Bencsik Erzsébet, Rohony Ilona, Varga Erzsébet. (Hiányzik a képről Tímár Ágnes kapus)

A Szarvasi MADISZ SE csapata (1947)
Állnak (balról jobbra): Kasuba János, Kiss Zsuzsanna, Ribár Zsuzsanna, Ribár Judit, Lázár Béla, Kulasák János, Angyal Ilona, Kovács Judit, Fazekas Angéla, Králik Mária. Középen: Dina Mária, Zvara Judit, Rágyanszki Mária. Elöl: Kasuba Anna, Brecska Anna, Kituljak Katalin

1

1

A Szarvasi Vasas SK nagypályás csapata (1948)
Állnak (balról): Szebellei Ferenc, Ismeretlen, Ismeretlen, Bankó Sándor, Domonyi András, Tisljar János, Melich Pá vezetők. Középen: Rohony Ilona, Dauda Margit, Kóhr Erzsébet, Tímár Ágnes, Rágyanszky Mária, Zvara Judit, Novodomszky Judit. Elöl: Kiss Mária, Molnár Mária, Valent Anna. Fekszik: Láng Eszter

A Szarvasi Spartacus SC kispályás csapata (1960)
Hátul (balról jobbra): Molnár, Cselovszky, Huszár, Kovács, Kiss Mihály edző, Elöl: Rómer, Hraskó, B Tóth, Kovács, Kugyela, András

1

1

A Szarvasi Spartacus SC csapata (1962) Megyei I. o. Felső sor (balról jobbra): Janurik, Kiss Mihály edző, Korik Gulyásné, Kovács, Furár. Elöl: Kugyela, B Tóth, Huszár

A Szarvasi Spartacus SC csapata (1963) Megyei II. osztály
Állnak (balról jobbra): Tőkés Gyula edző, Angyal, Rómer, Kovács, Gulyás Mihály edző. Középen: Bárány, Palov, Furár, Pálffy, Kiss. Elöl: Jánovszky, B Tóth, Kugyela, Gulyásné

1

1

A Szarvasi Óvónőképző SK csapata (1964) Megyei I. o. 7.
Állnak (balról jobbra): Molnár László szakosztályvezető, K. Tóth Krisztina, Búza Margit, Czikkely Ilona, Janúrik Mihály edző. Középen: Adamik Emília, Imre Sarolta, Kerekes Mária, Kereki Piroska, Németh Edit, Kovács Klára. Elöl: Mikó Róza

A Szirén SE OKISZ győztes csapata (1965)
Állnak (balról jobbra): Selmeczy György intéző, Janurik Mihály edző, Hanó, Styevák, Litvai, Huszár, Kiszely György szer-táros, Gombár, Benkő Istvánné és Molnár Pál vezetők. Elöl: Hraskó, Maginyecz, B Tóth, Roszík, Terényi, Kugyela

1

1

A Szarvasi Óvónőképző SK NB. II. 5. helyezett csapata (1966)
Állnak (balról jobbra): Janurik Mihály edző, Furár Ágnes, Kovács Zsuzsa, Kereki Piroska, Búza Margit, Bíró Erzsébet, Adamcsák Éva, Molnár László szakosztályvezető. Elöl: Adamcsák Margit, Adamcsák Gizella, S. Farkas Zsuzsa, Németh Katalin, Mikó Róza, Csete Erzsébet

A Szarvasi Óvónőképző SK. NB. II. 6. helyezett csapata (1967)
Állnak (balról jobbra): Rojik Erzsébet, Kugyela Katalin, Búza Margit, Janurik Mihály edző, Adamcsák Éva, Csete Erzsébet, Bíró Erzsébet, Németh Katalin. Középen: Kereki Piroska. Elöl: Mikó Róza,
S. Farkas Zsuzsa

1

1

Szarvasi Óvónőképző SE -Zalgaris Kaunas (a litván-szovjet bajnokság 3. helyezettje) 1966
Állnak (balról jobbra): A vendégek. Elöl: Németh Edit, Németh Katalin, Bíró Erzsébet, Búza Margit, Kereki Piroska, Adamík Emília, Kovács Zsuzsa, Adamcsák Éva, Furár Ágnes, Hraskó Zsuzsa. Fekszik:
S. Farkas Zsuzsa, Mikó Róza
Szarvasi Óvónőképző SK- Magyar válogatott (1967)

Állnak (balról jobbra): Mikó Róza, Bíró Erzsébet, Kovács Zsuzsa, Búza Margit, Furár Ágnes, Kereki Piroska, Adamcsák Éva, Balogh Márta, Jánya Ferencné, Lengyel Erzsébet, Haide Károlyné, Jóna Magdolna. Elöl: Adamcsák Margit, Csete Erzsébet, S. Farkas Zsuzsa, Varga András játékvezető, Gurics Györgyné, Smidt Jenőné, Adamcsák Gizella

1

1

A Szarvasi Szirén SE Megyei I. o. bajnok csapata (1969)
Állnak (balról jobbra): Kasik Judit, Laurenczy Jenő edző, Kugyela Katalin, Furár Ágnes, Tusjak Katalin, Gulyás Mihály edző, Cseri Magdolna, Rojik Ilona, Hajdú Pál intéző. Elöl: Csicsely Mária, Gábor Mária, Benkő Margit, Rojik Erzsébet, Pasek Mária, S Farkas Zsuzsa

A Szarvasi Szirén SE NB. II. 6. helyezett csapata (1971)
Állnak (balról jobbra): Gulyás Mihály edző, B Tóth Erzsébet, Kolláth Katalin, Ridegh Judit, Tusjak Katalin, Pasek Mária, Rojik Ilona, Molnár Pál szakosztályvezető. Elöl: Kugyela Katalin, Marosvölgyi Erzsébet, Csicsely Mária, S Farkas Zsuzsa, Kolláth Ilona, Kasik Judit

1

1

A Szarvasi Szirén SE NB. II. 2. helyezett csapata (1972)
Állnak (balról jobbra): Molnár Pál intéző, Pasek Mária, Hajdúné S Farkas Zsuzsa, Pocsai Margit, Kugyela Katalin, Tusjak Katalin, Janúrik Mihály edző. Elöl: Marosvölgyi Erzsébet, Kolláth Katalin, Lőrinczy Nóra, Kugyeláné Vaszkó Mária, Ridegh Judit

A Szarvasi Szirén SE NB. II. 7. helyezett csapata (1973)
Állnak (balról jobbra): Hipszki Erzsébet, Krajcsovicz Edit, Brlázs Mária, Kugyela Katalin, Botyánszky Katalin, Hankó Júlia. Elöl: Kasuba Erzsébet, Pasek Mária, Hajdúné S. Farkas Zsuzsa, Hanó Erzsébet

1

1

Poprádon a Szirén SE
Állnak: (balról jobbra): Gulyás Mihály edző, Csávás Katalin, Melis Judit, Müller Anikó, Müller Edit, Brlázs Mária, Molnár Pálné vezető, Kugyela Jánosné, Kovács Márton intéző, Elöl: Kovács Judit, Biszterszki Judit, Galgóczi Ilona, Kasuba Anna, Bakó Julianna, Nagy Edit, Varga György szertáros

A Szarvasi Szirén SE Megyei bajnok csapata (1976)
Állnak (balról jobbra):
Galli Zoltán szakosztályvezető, Kovács, Brlázs, Lestyán, Janúrik Mihály edző, Kugyela, Ridegh, Bankó Sándor intéző.
Elöl: Szabó, Kasuba, Hipszki, Borgulya, Major

1

1

A Szarvasi Szirén SE NB. II. 7. helyezett csapata (1977)
Állnak (balról jobbra):
Csepregi, Galli Zoltán szakosz-tályvezető, Csávás, Janurik Mihály edző, Major, Daridáné, Bankó Sándor intéző. Elöl: Kugyeláné, Borgulya, Hipszki, Kasuba, Brlázs

A Szarvasi Szirén SE Megyei bajnok csapata (1979)
Állnak (balról jobbra): Kovács, Kugyeláné, Borgulyáné, Gulyás Mihály edző, Müller A., Melis, Antal. Elöl: Nagy E., Müller E., Tóthné, Jansík, Galgóczy

1

1

A Szarvasi Szirén SE Megyei bajnok csapata (1980)
Állnak (balról jobbra): Zvara, Antal, Seres, Gulyás Mihály edző, Lestyán, Szrnka. Borgulya. Elöl: Egri, Ponyiczki, Melis, Jansik, Tóthné

A Szarvasi Szirén SE Megyei bajnok csapata (1981)
Állnak (balról jobbra): Gulyás Mihály edző, Zvara, Szrnka, Antal, Fehér Lajos intéző, Jansik, Csávás, Csúri Márton szakosztályvezető. Középen: Csepregi, Kreszan. Elöl: Seres, Lestyan, Tóthné, Bakó

1

1

A Szarvasi Szirén SE Megyei bajnok csapata (1981)
Állnak (balról jobbra):
Varga György szertáros, Seres, Hajdúné, Gulyás Mihály edző, Szrnka, Müller A., Melis, Kohút, Csávás, Kovács. Elöl: Varga, Tóthné, Jansik, Bakó, Ponyiczki, Lestyan, Roszík

A Szarvasi Szirén SE Megyei bajnok csapata (1982)
Állnak (balról jobbra):
Gulyás Mihály edző, Kolozsvári, Müller, Szrnka, Antal, Seres, Jansik, Lestyan, Fehér Lajos intéző. Középen: Kovács Márton szakosztályvezető. Elöl: Roszík, Melis, Bakó, Ponyiczki, Gál

1

1

A Szarvasi Szirén SE Megyei bajnok csapata (1983)
Állnak (balról jobbra):
Melis, Kovács, Kasík, Vári, Gulyás Mihály edző, Müller, Kugyeláné, Borgulyáné, Kovács Márton szakosztályvezető. Elöl: Nagy, Jansik, Tibáné, Tóthné, Kohuth, Cserenyecz.

A Szarvasi Szirén SE NB. II. 9. helyezett csapata (1984)
Állnak (balról jobbra):
Biszterszkí, Müller, Kugyeláné, Gulyás Mihály edző, Vári, Kasík. Elöl: Tóthné, Tibáné, Cserenyecz, Jansik, Kohút, Melis

1

1

A Szarvasi Szirén SE NB. II. 10. helyezett csapata (1985)
Állnak (balról jobbra): Gulyás Mihály edző, Kovács, Kasík, Vári, Lázár, Szabó, Melis, Szrnka István intéző.
Elöl: Döge, Kovácsné, Tóthné, Borgulyáné, Cserenyecz

A Szarvasi Szirén SE NB. II. 8. helyezett csapata (1986)
Állnak (balról jobbra): Gulyás Mihály edző, Szrnka István intéző, Mikolik, Gyovai, Laurinyecz, Lázár, Hegedűs, Csery, Perger, Szabó, Jakab Miklós elnök, Kovács Márton szakosztályvezető. Elöl: Jansik, Magyar, Cserenyecz, Cseh, Tibáné, Hajdú, Borgulya

1

1

A Szarvasi Szirén SE NB. II. 6. helyezett csapata (1987)
Állnak (balról jobbra): Mikolik, Laurinyecz, Kovács, Borgulya, Velky Mihály edző, Magyar, Csery I., Perger, Szabó, Hajdú Pálné szakosztályvezető. Elöl: Jansik, Hajdú, Csery II., Juhos, Tibáné, Hegedűs, Németh, Melis

A Szarvasi NKC NB. II-be feljutott csapata (1997). Állnak (balról): Csery István edző, Szuhaj Szilvia, Csery Mónika, Perger Beáta, Kugyela Tímea, Nyerges Gáborné, Szabó Terézia, Jansik Szilvia szakosztályvezető. Elöl: Pljesovszky Ágens, Hunya Krisztina, Tiba Józsefné, Hajdú Anikó, Hajdú Hajnalka, Czinkotai Klára

1

1

A Szarvasi NKC NB. II. 3. helyezett csapata (1999)
Állnak (balról jobbra): Csery István edző, Csery Mónika, Nyerges Gáborné, Perger Beáta, Kugyela Tímea, Szabó Terézia, Jansik Szilvia szak-osztályvezető. Elöl: Hunya Krisztina, Meleg-Vasas Tímea, Tiba Józsefné, Kasik Gabriella, Kovács Ágnes, Pljesovszky Ágnes. (Hiányzik a képről: Reszelő Zsuzsanna, Varga Ildikó és Szuhaj Szilvia)